Těstoviny Penne se zeleninou

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
14 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Papriky podélně rozřízneme, odstraníme z nich jádřince, opláchneme je studenou vodou a nakrájíme je na příčně proužky. Rajčáta omyjeme a nakrájíme na poloviny. Olivy rozkrájíme na čtvrtky. Petrželku opláchneme vodou a okapanou najemno nasekáme.
  • 2
    V hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené těstoviny slijeme a udržujeme teplé.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej s máslem a krátce v něm osmažíme česnek. Pak do pánve přisypeme nakrájené papriky a za stálého míchání je přibližně 5 minut smažíme. Potom přidáme půlky rajčat a čtvrtky oliv, přilijeme víno, dochutíme pepřem a solí a 5 minut necháme vařit, až omáčka zhoustne.
  • 4
    Těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme je směsí z pánve, posypeme nakrájenou petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.