Těstoviny Penne se zeleninou
25 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny penne
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika žlutá
- 16kusůRajčata
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1,5decilitryVíno bílé
- 2lžíceOlivy černé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
14 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Papriky podélně rozřízneme, odstraníme z nich jádřince, opláchneme je studenou vodou a nakrájíme je na příčně proužky. Rajčáta omyjeme a nakrájíme na poloviny. Olivy rozkrájíme na čtvrtky. Petrželku opláchneme vodou a okapanou najemno nasekáme.
- 2V hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené těstoviny slijeme a udržujeme teplé.
- 3V pánvi rozehřejeme olej s máslem a krátce v něm osmažíme česnek. Pak do pánve přisypeme nakrájené papriky a za stálého míchání je přibližně 5 minut smažíme. Potom přidáme půlky rajčat a čtvrtky oliv, přilijeme víno, dochutíme pepřem a solí a 5 minut necháme vařit, až omáčka zhoustne.
- 4Těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme je směsí z pánve, posypeme nakrájenou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.