Těstoviny po námořnicku
60 min.
Ingredience
- 50gramůMrkev kořen
- 120gramůTěstoviny Fusilli
- 150gramůFazole červené
- 300gramůSépie
- 300gramůChobotnice
- 120gramůCibule
- 50gramůCeler řapíkatý
- 60gramůRajčata
- 50gramůAnglická slanina
- 40gramůPetržel - nať
- 1kusChilli paprička
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2kusyČesnek
- 300gramůMušle slávky
- 50mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
22 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V míse s patřičným množstvím studené vody necháme 12 hodin bobtnat fazole. Oloupeme cibule, odkrojíme spodek mrkve, oškrábeme ji, očistíme celer, oloupeme stroužky česneku. Takto připravenou zeleninu omyjeme, cibuli nasekáme společně s celerem a mrkví.
- 2Scedíme fazole, nasypeme je do hrnce, zalijeme patřičným množstvím studené vody, přidáme jeden stroužek česneku, nasekanou cibuli, nasekanou mrkev a nasekaný celer, trochu omyté petrželky, na mírném plameni vše 1 hodinu vaříme. Teprve ke konci vaření fazole osolíme. V polovině vaření scedíme polovinu fazolí, protlačíme je sítem a vrátíme do hrnce.
- 3Mezitím spaříme ve vařící vodě rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, dáme do cedníku okapat a pokrájíme. Omyjeme zbylou petrželku, nasekáme ji, hrubě nasekáme slaninu a dáme ji stranou. Vykucháme sépie a chobotničku, stáhneme z nich vnější blánu, promyjeme je, osušíme a pokrájíme na kousky. Odrhneme slávky a omyjeme je.
- 4Vhodíme slávky do pánve, nalijeme na ně lžíci oleje, přidáme trochu nasekané petrželky a na středním plameni je pod pokličkou za občasného zatřesení pánví necháme otevřít. Vyloupeme měkkýše ze skořápek a dáme je stranou. Skořápky a neotevřené slávky vyhodíme.
- 5V pánvi osmažíme na 2 lžících oleje nasekanou cibuli a nasekaný česnek společně s papričkou a nasekanou slaninou, aniž bychom je nechali zbarvit. Přidáme pokrájená rajčata a pokrájené měkkýše, trochu osolíme a podusíme asi 5 minut za občasného zamíchání dřevěnou vařečkou.
- 6V patřičném množství osolené vody uvaříme těstoviny, přidáme je do fazolové minestry, přidáme slávky a směs s měkkýši, vše ještě
- 72 minuty povaříme. Zalijeme minestru zbývajícím olejem, posypeme zbývající petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.