Těstoviny s bylinkovou omáčkou

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
17 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
392 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Uvařené slijeme do síta, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Česnek oloupeme. Bazalku, petržel a pažitku omyjeme a otrháme jemné snítky. Bylinky a česnek rozšleháme v mixéru s olejem. Toto pyré pak v míse smícháme s citronovu šťávou, dochutíme cukrem, pepřem a solí.
  • 3
    Do mísy přidáme těstoviny, vše důkladně promícháme a necháme 10 minut uležet. Uleželý salát můžeme ještě dochutit.
  • 4
    Podáváme posypané nastrouhaným parmezánem s bagetou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.