Těstoviny s bylinkovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 200gramůTěstoviny konzumní
- 1stroužekČesnek
- 1hrstBazalka
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1hrstPažitka
- 8lžicOlej olivový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 50gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
17 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
392 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Uvařené slijeme do síta, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Česnek oloupeme. Bazalku, petržel a pažitku omyjeme a otrháme jemné snítky. Bylinky a česnek rozšleháme v mixéru s olejem. Toto pyré pak v míse smícháme s citronovu šťávou, dochutíme cukrem, pepřem a solí.
- 3Do mísy přidáme těstoviny, vše důkladně promícháme a necháme 10 minut uležet. Uleželý salát můžeme ještě dochutit.
- 4Podáváme posypané nastrouhaným parmezánem s bagetou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.