Těstoviny s chřestem a hráškem
50 min.
Ingredience
- 1špetkaŠafrán
- 450gramůChřest bílý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 225mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 120gramůHrášek
- 2lžíceKerblík
- 100gramůSýr Parmezán
- 300gramůTěstoviny čtyřvaječné
- 2litryVoda pitná
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
680 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
34 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Šafrán přelijeme 2 lžícemi horké vody a necháme louhovat. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli do měkka. Přilijeme smetanu, víno, namočený šafrán, přivedeme k varu, 5 minut povaříme. Přimícháme nastrouhanou citronovou kůru, šťávu z citronu, dle chuti osolíme a opepříme. Mezitím v hrnci s osolenou voudou minutu povaříme špičky chřestu, dlouhé přibližně 5 cm. Pak je vložíme do omáčky. Zbytek chřestu nakrájíme na menší kousky a dáme na 8 minut povařit i s hráškem. Poté je vložíme do omáčky, zamícháme.
- 2Mezitím v hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny. Důkladně je scedíme, smícháme s omáčkou. Na talíři je ozdobíme kerblíkem a hoblinkami Parmezánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.