Těstoviny s chřestem a hráškem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
680 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
34 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šafrán přelijeme 2 lžícemi horké vody a necháme louhovat. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli do měkka. Přilijeme smetanu, víno, namočený šafrán, přivedeme k varu, 5 minut povaříme. Přimícháme nastrouhanou citronovou kůru, šťávu z citronu, dle chuti osolíme a opepříme. Mezitím v hrnci s osolenou voudou minutu povaříme špičky chřestu, dlouhé přibližně 5 cm. Pak je vložíme do omáčky. Zbytek chřestu nakrájíme na menší kousky a dáme na 8 minut povařit i s hráškem. Poté je vložíme do omáčky, zamícháme.
  • 2
    Mezitím v hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny. Důkladně je scedíme, smícháme s omáčkou. Na talíři je ozdobíme kerblíkem a hoblinkami Parmezánu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.