Těstoviny s fazolkami a paprikami
30 min.
Ingredience
- 100gramůPaprika žlutá
- 100gramůPaprika zelená
- 100gramůPaprika červená
- 200gramůLilek
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůCibule
- 350gramůTěstoviny Farfalle
- 2gramyPepř černý mletý
- 8gramůSůl
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 20gramůBazalka
- 100gramůKečup
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 2000mililitrůVoda pitná
- 220gramůFazolové lusky zelené
- 60gramůProtlak rajčatový
- 60gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
652 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
23 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny nasypeme do hrnce, zalijeme 2 l vody, osolíme a uvaříme na skus, scedíme a necháme okapat. Řídíme se návodem na obalu. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky, lilek také na kostičky, cibuli nadrobno, fazolky očistíme, odkrojíme vlákna a fazolky překrojíme, bazalku posekáme a česnek prolisujeme. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme fazolky, papriky, lilek, podusíme 5 minut, ochutíme česnekem, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, přidáme rajčatový protlak, kečup, bazalku a dusíme zhruba 10 minut.
- 2Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme zeleninovou omáčkou a posypeme strouhaným ementálem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.