Těstoviny s fenyklem a artyčoky
60 min.
Ingredience
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2kusyArtyčoky
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 2kusyČesnek
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 3lžícePetržel - nať
- 150mililitrůVíno bílé
- 600gramůRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 350gramůTěstoviny čtyřvaječné
- 4litryVoda pitná
- 100gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
733 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
14 g
Sacharidy
128 g
Vláknina
31 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 12 lžíce vody smícháme s citronovou šťávou. Z artyčoků vyjmeme vnitřní část, nakrájíme ji na tenké plátky a vložíme do vody s citronovou šťávou. V pánvi na oleji opečeme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, plátky fenklu a drobně pokrájenou petrželku asi 10 minut. Poté přilijeme víno, nahrubo rozkrájená rajčata, sůl, pepř, pod pokličkou dusíme 15 minut. V jiném hrnci si do vařící osolené vody dáme uvařit artyčoky na 5 minut. Poté je přidáme do pánve s fenyklem. Mezitím si v osolené vodě uvaříme těstoviny, důkladně je scedíme, smícháme se zeleninovou omáčkou a na talíři nakonec ozdobíme nastrouhaným Parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.