Těstoviny s fenyklem a artyčoky

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
733 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
14 g
Sacharidy
128 g
Vláknina
31 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    2 lžíce vody smícháme s citronovou šťávou. Z artyčoků vyjmeme vnitřní část, nakrájíme ji na tenké plátky a vložíme do vody s citronovou šťávou. V pánvi na oleji opečeme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, plátky fenklu a drobně pokrájenou petrželku asi 10 minut. Poté přilijeme víno, nahrubo rozkrájená rajčata, sůl, pepř, pod pokličkou dusíme 15 minut. V jiném hrnci si do vařící osolené vody dáme uvařit artyčoky na 5 minut. Poté je přidáme do pánve s fenyklem. Mezitím si v osolené vodě uvaříme těstoviny, důkladně je scedíme, smícháme se zeleninovou omáčkou a na talíři nakonec ozdobíme nastrouhaným Parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.