Těstoviny s houbovou omáčkou
25 min.
Ingredience
- 0,5kilogramŽampiony čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaRozmarýn sušený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
- 2decilitryVíno bílé
- 125gramůMascarpone
- 400gramůTěstoviny konzumní
- 1,5litryVoda pitná
- 80gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
26 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny necháme vařit v dostatečném množství osolené vody.
- 2Žampiony omyjeme, necháme okapat, poté je nakrájíme na čtvrtky a pokapeme citronovou šťávou, česnek oloupeme, nasekáme na jemno.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, prudce na něm usmažíme nakrájené žampiony, přidáme česnek a rozmarýn, dochutíme pepřem, solí, přilijeme víno, promícháme. Přivedeme k varu, přidáme mascarpone a pod pokličkou na mírném ohni vaříme 10 minut. Během vaření občas mícháme.
- 4Uvařené těstoviny slijeme, necháme okapat, potom je rozložíme na servírovací talíře, přelijeme houbovou omáčkou a lehce posypeme nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.