Těstoviny s houbovou omáčkou

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
26 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny necháme vařit v dostatečném množství osolené vody.
  • 2
    Žampiony omyjeme, necháme okapat, poté je nakrájíme na čtvrtky a pokapeme citronovou šťávou, česnek oloupeme, nasekáme na jemno.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej, prudce na něm usmažíme nakrájené žampiony, přidáme česnek a rozmarýn, dochutíme pepřem, solí, přilijeme víno, promícháme. Přivedeme k varu, přidáme mascarpone a pod pokličkou na mírném ohni vaříme 10 minut. Během vaření občas mícháme.
  • 4
    Uvařené těstoviny slijeme, necháme okapat, potom je rozložíme na servírovací talíře, přelijeme houbovou omáčkou a lehce posypeme nastrouhaným parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.