Těstoviny s kachním masem
65 min.
Ingredience
- 25gramůSůl
- 400gramůTěstoviny Pappardelle
- 3500mililitrůVoda pitná
- 3gramyPepř černý mletý
- 100gramůCibule
- 400gramůKachní prsa
- 60gramůMáslo čerstvé
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 20mililitrůBalsamico ocet
- 15gramůBazalka
- 100gramůAnglická slanina
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
797 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
31 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Kachní prsíčka nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, slaninu na kostičky a česnek prolisujeme. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme maso, slaninu, orestujeme, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, zakápneme octem, přidáme rajčata z konzervy, česnek a posekanou bazalku. Podusíme 15 minut a odstavíme.
- 3Těstoviny rozdělíme na talíře a přelijeme směsí z pánve.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.