Těstoviny s kančím ragout
210 min.
Ingredience
- 600gramůKančí maso
- 300gramůTěstoviny Tagliatelle
- 100gramůMrkev kořen
- 80gramůCeler řapíkatý
- 150gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůHouby čerstvé
- 50gramůSlanina vepřová
- 400mililitrůVíno červené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 1špetkaTymián čerstvý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1065 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
60 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kančí maso nakrájíme na malé kousky. Celer, mrkev a cibuli nasekáme na drobné kostičky. Na pánvi rozehřejeme máslo a zeleninu dvě minuty opékáme. Přidáme nasekanou petrželku a prolisujeme k ostatní zelenině česnek.
- 2Postupně k zelenině přidáváme maso, nadrobno nakrájenou slaninu a kousky hub. Směs zalijeme vínem, přidáme mouku a vaříme, dokud se víno neodpaří. Zalijeme hovězím vývarem a dochutíme solí a pepřem.
- 3Celou směs přikryjeme pokličkou, dáme do trouby a vaříme dvě a půl hodiny při teplotě 240°C.
- 4Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Před podáváním těstoviny smícháme s kančí směsí, posypeme tymiánem a lehce zalijeme olivovým olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.