Těstoviny s klobásou a omáčkou z rajčat

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozpálíme kapku olivového oleje. Klobásy oloupeme a vnitřek rozmačkáme. Přidáme do pánve spolu s rozmačkanými stroužky česneku. Vhodíme snítku rozmarýnu, přilijeme bílé víno a 2 naběračky předem připravené omáčky z rajčat. Necháme zvolna vařit.
  • 2
    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody a slijeme o něco dříve, než budou na skus. Vmícháme je do pánve, kde se dovaří.
  • 3
    Pokrm upravíme na talíře, ozdobíme nasekanou petrželkou a zakápneme olivovým olejem.
  • 4
    Italská omáčka z rajčat [61289]:
  • 5
    Očištěnou mrkev, cibuli a střední část řapíkatého celeru nakrájíme na kousky a zpěníme na olivovém oleji.
  • 6
    Masitá rajčata omyjeme, zbavíme zrníček a nakrájíme na kousky. Spolu s konzervovanými loupanými rajčaty je přidáme na orestovaný zeleninový základ. Vše vaříme velmi zvolna 45-60 minut. Podle potřeby podléváme trochou vody.
  • 7
    Povařenou směs propasírujeme přes síto (nemixujeme!) a omáčku necháme ještě probublávat 30 minut.
  • 8
    Vařenou omáčku podle chuti osolíme, osladíme a zjemníme kouskem másla. Přidáme čerstvou bazalku a omáčku necháme ještě 15 minut dojít.
  • 9
    Po částečném zchladnutí přelijeme omáčku do čistých sklenic, uzavřeme a sklenice ponořené ze 3/4 ve vodě sterilujeme ve velkém hrnci.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.