Těstoviny s klobásou a omáčkou z rajčat
40 min.
Ingredience
- 320gramůTěstoviny Tagliatelle
- 150litrůVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 4kusyKlobása Salsiccia
- 4stroužkyČesnek
- 1hrstPetržel - nať
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 100mililitrůVíno bílé
- 2lžíceOlej olivový
- 150mililitrůOmáčka z rajčat
- Italská omáčka z rajčat [61289]
- 1hrstBazalka
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusCibule
- 1lžičkaCukr krupice
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1kusMrkev kořen
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 500gramůRajčata
- 500gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžičkaSůl
- 150mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpálíme kapku olivového oleje. Klobásy oloupeme a vnitřek rozmačkáme. Přidáme do pánve spolu s rozmačkanými stroužky česneku. Vhodíme snítku rozmarýnu, přilijeme bílé víno a 2 naběračky předem připravené omáčky z rajčat. Necháme zvolna vařit.
- 2Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody a slijeme o něco dříve, než budou na skus. Vmícháme je do pánve, kde se dovaří.
- 3Pokrm upravíme na talíře, ozdobíme nasekanou petrželkou a zakápneme olivovým olejem.
- 4Italská omáčka z rajčat [61289]:
- 5Očištěnou mrkev, cibuli a střední část řapíkatého celeru nakrájíme na kousky a zpěníme na olivovém oleji.
- 6Masitá rajčata omyjeme, zbavíme zrníček a nakrájíme na kousky. Spolu s konzervovanými loupanými rajčaty je přidáme na orestovaný zeleninový základ. Vše vaříme velmi zvolna 45-60 minut. Podle potřeby podléváme trochou vody.
- 7Povařenou směs propasírujeme přes síto (nemixujeme!) a omáčku necháme ještě probublávat 30 minut.
- 8Vařenou omáčku podle chuti osolíme, osladíme a zjemníme kouskem másla. Přidáme čerstvou bazalku a omáčku necháme ještě 15 minut dojít.
- 9Po částečném zchladnutí přelijeme omáčku do čistých sklenic, uzavřeme a sklenice ponořené ze 3/4 ve vodě sterilujeme ve velkém hrnci.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.