Těstoviny s konzervovaným tuňákem
30 min.
Ingredience
- 1lžíceKapary
- 350gramůTěstoviny Conchiglie
- 4lžíceOlej olivový
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůTuňák v oleji
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžícePetržel - nať
- 1kusSalát hlávkový
- 3stroužkyČesnek
- 120gramůOlivy černé
- 3litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
31 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
4 g
Cukr
116 mg
Postup přípravy
- 1Ve větším hrnci vaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme, vsypeme do mísy a necháme na teple.
- 2V rendlíku na oleji a polovině másla krátce smažíme česnek pokrájený na tenké plátky, přidáme tuňáka rozebraného na větší kousky (bez nálevu), citronovou šťávu, kapary a vypeckované olivy pokrájené na plátky. Opatrně mícháme a necháme prohřát.
- 3Hotovou směs vsypeme na připravené těstoviny, přidáme zbylé máslo, posekanou petrželku a podáváme s listy salátu (může být i několik druhů).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.