Těstoviny s krevetami a artyčoky

55 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
965 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
24 g
Sacharidy
164 g
Vláknina
57 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme artyčoky. Do větší mísy nalijeme studenou vodu a zamícháme do ní citronovou šťávu. Artyčoky zbavíme stonku a tuhých listů. Poté ho rozkrojíme, odstraníme střed a artyčoky nakrájíme na 0,5 cm plátky. Ihned je vkládáme do vody, aby nezměnily barvu.
  • 2
    V hlubší silnostěnné pánvi na 5 lžících oleje na mírném plameni restujeme osušené artyčoky spolu s drobně pokrájeným česnekem, šalotkami, nasekanou mátou a petrželovou natí. Za stálého míchání smažíme do změknutí, tedy zhruba 10 minut.
  • 3
    V mezičase v hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny na skus, přecedíme je a necháme na teple.
  • 4
    V rendlíku na másle restujeme rozpůlené krevety, dokud nezmění barvu. Poté je dochutíme solí a pepřem.
  • 5
    Těstoviny vsypeme na mísu, vmícháme zbylý olej, těstoviny poklademe krevetami, směsí s artyčoky, řádně promícháme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.