Těstoviny s krevetami a artyčoky
55 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceCitronová šťáva
- 4kusyArtyčoky
- 7lžicOlej olivový
- 2kusyŠalotka
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceMáta
- 350gramůTěstoviny Rigatoni
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 12kusůKrevety tygří - loupané
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
965 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
24 g
Sacharidy
164 g
Vláknina
57 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme artyčoky. Do větší mísy nalijeme studenou vodu a zamícháme do ní citronovou šťávu. Artyčoky zbavíme stonku a tuhých listů. Poté ho rozkrojíme, odstraníme střed a artyčoky nakrájíme na 0,5 cm plátky. Ihned je vkládáme do vody, aby nezměnily barvu.
- 2V hlubší silnostěnné pánvi na 5 lžících oleje na mírném plameni restujeme osušené artyčoky spolu s drobně pokrájeným česnekem, šalotkami, nasekanou mátou a petrželovou natí. Za stálého míchání smažíme do změknutí, tedy zhruba 10 minut.
- 3V mezičase v hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny na skus, přecedíme je a necháme na teple.
- 4V rendlíku na másle restujeme rozpůlené krevety, dokud nezmění barvu. Poté je dochutíme solí a pepřem.
- 5Těstoviny vsypeme na mísu, vmícháme zbylý olej, těstoviny poklademe krevetami, směsí s artyčoky, řádně promícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.