Těstoviny s krevetami v rajčatové omáčce
70 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej olivový
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1kusChilli paprička
- 1špetkaPepř černý mletý
- 450gramůTěstoviny Tagliatelle
- 350gramůKrevety tygří - loupané
- 3lžícePetržel - nať
- 5stroužkůČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
10 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V rendlíku na 2 lžících oleje restujeme drobně posekaný česnek, až zrůžoví. Přidáme nakrájená rajčata s nálevem, chilli papričky, které jsme zbavili semínek a pokrájeli na drobné nudličky a vaříme na mírném plameni zhruba 1/2 hodiny.
- 2V hrnci se slanou vodou uvaříme těstoviny na skus, přecedíme je a vsypeme zpět do hrnce. Necháme hrnec na teple.
- 3V pánvi na zbylém oleji při vysoké teplotě restujeme vyloupané krevety, až maso zrůžoví. Usmažené krevety vmícháme do rajčatové omáčky, přimícháme 2 lžíce posekané petrželové nati a na mírném plameni pomalu provaříme.
- 4Těstoviny vsypeme na mísu, zalijeme omáčkou, ozdobíme drobně nakrájenou petrželovou natí a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.