Těstoviny s krevetami ve smetanové omáčce
40 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej olivový
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 125mililitrůVíno bílé
- 450gramůTěstoviny Spaghettini
- 350gramůKrevety tygří - loupané
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžícePetržel - nať
- 2lžícePaprika oranžová
- 4stroužkyČesnek
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
759 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
31 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
4 g
Cukr
350 mg
Postup přípravy
- 1V hlubším rendlíku na oleji a másle restujeme drobně pokrájený česnek a papriku. Až česnek zrůžoví, přidáme víno a rajčatový protlak. Za občasného míchání vaříme 10 minut.
- 2Do omáčky přidáme vyloupané krevety a vaříme, dokud krevety nezrůžoví. Poté stáhneme plamen a do omáčky zašleháme smetanu. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Na závěr ji ochutíme pepřem a solí.
- 3V mezičase uvaříme v osolené vodě špagety na skus. Přecedíme je a přesypeme na mísu. Na těstoviny vlijeme omáčku, ozdobíme posekanou petrželkou, řádně promícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.