Těstoviny s krevetami ve smetanové omáčce

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
759 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
31 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
4 g
Cukr
350 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hlubším rendlíku na oleji a másle restujeme drobně pokrájený česnek a papriku. Až česnek zrůžoví, přidáme víno a rajčatový protlak. Za občasného míchání vaříme 10 minut.
  • 2
    Do omáčky přidáme vyloupané krevety a vaříme, dokud krevety nezrůžoví. Poté stáhneme plamen a do omáčky zašleháme smetanu. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Na závěr ji ochutíme pepřem a solí.
  • 3
    V mezičase uvaříme v osolené vodě špagety na skus. Přecedíme je a přesypeme na mísu. Na těstoviny vlijeme omáčku, ozdobíme posekanou petrželkou, řádně promícháme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.