Těstoviny s kuřecími řízky ve smetanové omáčce

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1036 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
48 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hlubokém rendlíku na oleji a másle při nízké teplotě smažíme drobně nakrájený česnek, poté přidáme kuřecí řízky a smažíme po obou stranách, dokud maso nezezlátne. Osolíme, opepříme a dáme stranou. Kuřecí řízky z pánve vyjmeme a nakrájíme šikmo na plátky.
  • 2
    Na zbylém tuku na pánvi smažíme asi pět minut drobně posekanou cibuli, na ni nadrobíme kuřecí bujon, vlijeme vodu a na mírném plameni vaříme. Po deseti minutám do omáčky zašleháme smetanu, vmícháme jarní cibulky, které jsme šikmým řezem nakrájeli i s natí na proužky a strouhaný parmazán. Omáčku zahříváme tak dlouho, dokud nezhoustne.
  • 3
    V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme a necháme v míse na teple. Když je omáčka hotová, poklademe těstoviny kuřecími plátky, polijeme omáčkou a zdobíme nasekanou petrželovou natí. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.