Těstoviny s kuřecími řízky ve smetanové omáčce
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusBujón natur kuřecí
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceOlej olivový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyKuřecí prsa
- 1špetkaPepř černý mletý
- 125mililitrůVoda pitná
- 6kusůCibulka jarní
- 35gramůSýr Parmezán
- 450gramůTěstoviny Fettuccine
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1036 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
48 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hlubokém rendlíku na oleji a másle při nízké teplotě smažíme drobně nakrájený česnek, poté přidáme kuřecí řízky a smažíme po obou stranách, dokud maso nezezlátne. Osolíme, opepříme a dáme stranou. Kuřecí řízky z pánve vyjmeme a nakrájíme šikmo na plátky.
- 2Na zbylém tuku na pánvi smažíme asi pět minut drobně posekanou cibuli, na ni nadrobíme kuřecí bujon, vlijeme vodu a na mírném plameni vaříme. Po deseti minutám do omáčky zašleháme smetanu, vmícháme jarní cibulky, které jsme šikmým řezem nakrájeli i s natí na proužky a strouhaný parmazán. Omáčku zahříváme tak dlouho, dokud nezhoustne.
- 3V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme a necháme v míse na teple. Když je omáčka hotová, poklademe těstoviny kuřecími plátky, polijeme omáčkou a zdobíme nasekanou petrželovou natí. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.