Těstoviny s Lučinou a bylinkami
45 min.
Ingredience
- 200gramůTěstoviny čtyřvaječné
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 100gramůSýr Lučina - termizovaný
- 1lžícePažitka
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceStrouhanka
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
752 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
37 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
520 mg
Cukr
512 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě, slijeme a necháme okapat.
- 2Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Rozložíme do ní uvařené těstoviny a zalijeme smetanou rozmíchanou se sýrem a nasekanými bylinkami.
- 3Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.