Těstoviny s metým masem a játry
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 5lžicOlej olivový
- 90gramůPancetta
- 1kusCeler řapíkatý
- 22gramůHovězí maso mleté
- 120gramůJátra kuřecí
- 2lžícePassata (drcená rajčata)
- 125mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžíceOregano čerstvé
- 1kusBobkový list
- 450gramůTěstoviny Tagliatelle
- 4lžíceSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
734 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
25 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hlubokém rendlíku na čtyřech lžících oleje asi pět minut restujeme pancettu, poté přidáme drobně pokrájenou cibuli, mrkev, jeden řapík celeru, na plátky pokrájený česnek a smažíme dalších pět minut. Přidáme maso a smažíme, až změní barvu. Celou dobu dobře mícháme, aby se neutvořily z masa hrudky. Přidáme pokrájená játra, osmažíme a vlijeme passatu, víno, vývar, přisypeme koření, osolíme, opepříme, promícháme a pod poklicí vaříme zhruba půl hodiny.
- 2V mezičase ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus. Poté je scedíme, necháme řádně okapat a udržujeme v teple.
- 3Když je omáčka hotová, vsypeme těstoviny do mísy, zakápneme lžící oleje, zalijeme omáčkou, z níž jsme vyndali bobkový list, promícháme a podáváme se strouhaným parmazánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.