Těstoviny s mořskou rybou a mořskými plody
65 min.
Ingredience
- 220gramůKrevety tygří
- 1litrVývar rybí
- 450gramůChňapal červený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150mililitrůOcet vinný
- 150mililitrůVíno bílé
- 3lžícePetržel - nať
- 450gramůTěstoviny Penne
- 12kusůHřebenatka
- 1špetkaŠafrán
- 1kusCitrony
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 12kusůKrevety tygří - loupané
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
914 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
34 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém silnostěnném rendlíku na másle asi pět minut za občasného míchání smažíme nakrájené filety z chňapala, vyloupané a očištěné krevety a hřebenatky. Maso osolíme, opepříme, přidáme šťávu a ustrouhanou kůru z citronu. Když je maso hotové, přendáme je na mísu a udržujeme v teple.
- 2Šafrán namočíme v pár lžících rybího vývaru.
- 3Do rendlíku, v němž jsme smažili maso, vlijeme rybí vývar, šafrán a vyvaříme na dvě třetiny. Poté vlijeme ocet, opět vaříme. Zhruba po pěti minutách přidáme víno. Až omáčka zhoustne, vmícháme šlehačku, posekanou petrželovou nať a osolíme a opepříme a asi dvě minuty povaříme.
- 4V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme a necháme v míse na teple. Těstoviny poklademe masem, polijeme omáčkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.