Těstoviny s mořskými plody
80 min.
Ingredience
- 45mililitrůOlej olivový
- 1kusCibule
- 1,5kusyChilli paprička
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2lžičkyPetržel - nať
- 400gramůŠkeble čerstvé
- 400gramůMušle slávky
- 60mililitrůVíno bílé
- 400gramůTěstoviny konzumní
- 1špetkaBazalka
- 90gramůKrevety tygří - loupané
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
674 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
16 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hluboké pánvi zahřejeme 30 ml oleje. Vložíme drobně pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a půlku chilli papričky, zbavené zrníček a rozkrájené na kousky. Za stálého míchání smažíme 2 minuty. Přimícháme nakládaná nakrájená rajčata, polovinu množství nasekané petržele a dle chuti opepříme. Uvedeme do varu, poté snížíme teplotu a povaříme 15 minut.
- 2Mezitím očistíme mušle a škeble pod tekoucí vodou. Odstraníme ty, které se nezavřou, ani když s nimi silněji zaklepeme o pracovní plochu.
- 3Ve velké pánvi zahřejeme zbytek oleje. Přidáme mušle a škeble se zbytkem petržele, mícháme a smažíme na prudkém plameni několik vteřin. Poté přilijeme víno a pánev zakryjeme poklicí. Povaříme 5 minut, než se škeble a mušle otevřou a čas od času pánví zatřeseme.
- 4Odstavíme pánev z ohně. Mušle a škeble necháme okapat a vložíme do misky. Ty, které se během vaření neotevřely, odstraníme.
- 5Tekutinu, ve které se mušle a škeble vařily, slijeme do odměrky a uchováme. Na ozdobu si ponecháme 8 škeblí a 4 mušle ve skořápkách, zbytek vyloupeme.
- 6Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Mezitím vlijeme 120 ml tekutiny, ve které se mušle a škeble vařily, do rajské omáčky. Za stálého míchání uvedeme do varu. Snížíme teplotu, přidáme bazalku a vmícháme do omáčky vařené loupané krevety a vyloupané mušle a škeble. Zamícháme a dochutíme.
- 7Na uvařené těstoviny nalijeme omáčku a důkladně promícháme. Každou porci ozdobíme 2 mušlemi a 1 škeblí se skořápkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.