Těstoviny s olivami a rajčaty

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
693 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
41 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
12 g
Cukr
793 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit těstoviny.
  • 2
    papriky podélně rozkrojíme, zbavíme je jádřinců, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na nudličky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Rajčata opláchneme vodou a nakrájíme na čtvrtky. Olivy rozpůlíme.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej s máslem a krátce v něm opečeme prolisovaný česnek. Pak přidáme nudličky paprik a 4 minuty je opékáme. Potom do pánve přimícháme nakrájená rajčata a olivy, přilijeme víno a vše přibližně 5 minut vaříme. Směs dochutíme pepřem a solí.
  • 4
    Uvařené těstoviny slijeme, necháme je krátce okapat a dáme do mísy, kde je promícháme se směsí z pánve. Vše pak rozdělíme na servírovací talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a jemně nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.