Těstoviny s olivami a slaninou
40 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej olivový
- 180gramůAnglická slanina
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyCibule
- 220gramůŽampiony čerstvé
- 450gramůTěstoviny Linguine
- 25gramůSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstOlivy černé
- 4litryVoda pitná
- 20gramůAnčovičky konzervované
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
31 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi na oleji restujeme tenká kolečka cibule, česnek a slaninu nakrájené na drobné kostičky. Mícháme, dokud cibule nezměkne. Poté vmícháme houby pokrájené na plátky, vypeckované a rozpůlené olivy a ančovičky. Směs osolíme, opepříme a na mírném plameni dusíme asi pět minut.
- 2V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus a scedíme.
- 3Když je omáčka hotová, vsypeme těstoviny do mísy, zalijeme omáčkou a posypeme parmazánem. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.