Těstoviny s omáčkou z gorgonzoly

40 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
821 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
31 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
4 g
Cukr
26 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, scedíme a držíme v teple.
  • 2
    V mezičase v silnostěnném velkém rendlíku na másle lehce restujeme 4 lístky šalvěje. Asi po 1 minutě ji vyndáme a odložíme. Do hrnce vsypeme sýr, který jsme nakrájeli na kostičky, stále mícháme, než se sýr na mírném plameni rozpustí. Poté pomalu vmícháme 175 ml smetany s vermutem. Opepříme a osolíme podle chuti a za stálého míchání zahříváme, až omáčka zhoustne. Pokud je příliš hustá, rozředíme ji smetanou.
  • 3
    Uvařené těstoviny přesypeme na mísu, vlijeme omáčku, kterou s těstovinami řádně promícháme. Před servírováním ozdobíme zbylými lístky šalvěje. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.