Těstoviny s omáčkou z gorgonzoly
40 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Rigatoni
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 6kusůŠalvěj čerstvá
- 200gramůSýr Gorgonzola
- 2lžíceDolin - Vermouth
- 1špetkaPepř černý mletý
- 225mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
821 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
31 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
4 g
Cukr
26 mg
Postup přípravy
- 1V osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, scedíme a držíme v teple.
- 2V mezičase v silnostěnném velkém rendlíku na másle lehce restujeme 4 lístky šalvěje. Asi po 1 minutě ji vyndáme a odložíme. Do hrnce vsypeme sýr, který jsme nakrájeli na kostičky, stále mícháme, než se sýr na mírném plameni rozpustí. Poté pomalu vmícháme 175 ml smetany s vermutem. Opepříme a osolíme podle chuti a za stálého míchání zahříváme, až omáčka zhoustne. Pokud je příliš hustá, rozředíme ji smetanou.
- 3Uvařené těstoviny přesypeme na mísu, vlijeme omáčku, kterou s těstovinami řádně promícháme. Před servírováním ozdobíme zbylými lístky šalvěje. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.