Těstoviny s ovocem a kuřecím masem

260 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
824 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
36 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na kostky nakrájená kuřecí prsa posypeme kurkumou, skořicí, kardamomem, kmínem a cayenským pepřem, promíchneme, necháme v lednici chvíli marinovat. Mezitím v hlubší pánvi rozehřejeme olej, do kterého vložíme nadrobno nakrájený česnek a cibuli, opékáme 5 minut. Potom přidáme marinované maso a pečeme jej do zlatova za občasného promíchávání dalších 5 minut. Následně přilijeme 350 ml kuřecího vývaru, osolíme, přivedeme k varu. Vložíme rozinky, na kostky nakrájené mango, pomalu pod pokličkou vaříme 25 minut. Mezitím ve větším hrnci uvaříme těstoviny, scedíme je, přilijeme směs a podáváme ozdobené čerstvým koriandrem.
  • 2
    Kuřecí vývar:
  • 3
    Kuřecí křídla, krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce, chvilku opékáme, než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev, celer, petrželku, tymián, bobkový list, černý pepř a necháme na mírném ohni vařit přibližně 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Poté, co je vývar hotový, jej přecedíme a můžeme ihned použít, popřípadě jej můžeme zmrazit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.