Těstoviny s pestem
23 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusBazalka
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceSýr Parmezán
- 25gramůOříšky piniové
- 450gramůTěstoviny Fettuccine
- 1kusPetržel - nať
- 2litryVoda pitná
- 0,5hrnekOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
943 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
62 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
4 g
Cukr
329 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme pesto. V mixéru najemno rozšleháme lístky bazalky, petrželku, strouhaný parmazán, piniové oříšky a rozčtvrcený česnek. Během mixování postupně přiléváme olej tak, aby vznikla jemná pasta. Dochutíme pepřem.
- 2Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme, necháme okapat a rozdělíme na talíře. Přelijeme pestem, dochutíme, dozdobíme bazalkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.