Těstoviny s pikantní vinnou omáčkou

60 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
466 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na hlubší pánvi restujeme pokrájená rajčata. Po dvou minutách snížíme teplotu a rajčata dusíme, až jsou měkká. Ochutíme solí, pepřem a když jsou hotová, rozmixujeme je a vlijeme do čistého velkého rendlíku. Přidáme víno, pyré, které jsme v mixeru připravili ze sušených rajčat, drobně posekaný česnek a chilli papričky vcelku. Směs vaříme na mírném plameni, až omáčka zhoustne.
  • 2
    V mezičase v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme je a v míse je držíme teplé.
  • 3
    Když je omáčka hotová, vyjmeme papričky, případně dochutíme. Pokud bychom chtěli mít omáčku velmi ostrou, můžeme do ní vložit část pokrájených papriček. Do omáčky vmícháme dvě lžíce drobně posekané petrželové nati.
  • 4
    Těstoviny v míse přelijeme omáčkou, dobře promícháme, vsypeme zbylou petrželovou nať, ozdobíme hoblinkami sýra a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.