Těstoviny s ragú na rajčatech a červeném víně
235 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 3kusyCibule
- 5stroužkůČesnek
- 1kusMrkev kořen
- 5lžicOlej olivový
- 0,5lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 3špetkyChilli koření mleté
- 1kusBobkový list
- 2,5decilitryVíno červené
- 600gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1,5decilitryHovězí vývar základní
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 200gramůSýr Čedar
- Vařené těstoviny
- 300gramůTěstoviny Tagliatelle
- 2litryVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1165 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
54 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kratší hranolky. Očistíme cibuli, česnek, mrkev. Mrkev pokrájíme na kolečka, cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno. Čerstvý rozmarýn opláchneme pod tekoucí vodou, drobné lístky otrháme a odložíme do misky.
- 2V hrnci si rozpálíme olej, na něm z každé strany dozlatova orestujeme maso. Restujeme asi 4 minuty, přidáme zeleninu a společně restujeme 2-3 minuty. Poté maso ochutíme solí, pepřem, chilli, přidáme bobkový list, promícháme a přilijeme červené víno.
- 3Pomalu vaříme asi 10-15 minut do doby, než se víno vyvaří na polovinu objemu. Přidáme konzervovaná rajčata, přilijeme hovězí vývar a pod poklicí maso pomalu dusíme 2,5-3 hodiny. Po této době by maso mělo být velmi měkké s hustou tmavou omáčkou.
- 4Tvrdý sýr jemně nastrouháme. Asi 15-20 ninut před dovařením masa dáme vařit do většího hrnce 2 litry vody s 0,5 lžice soli. Těstoviny podle návodu na obalu uvaříme na skus (přibližně 10 minut). Uvařené těstoviny scedíme a dáme je do mísy s ragú. Přidáme rozmarýn, promícháme, dáme na talíře, posypeme sýrem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.