Těstoviny s ragú na rajčatech a červeném víně

235 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1165 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
54 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kratší hranolky. Očistíme cibuli, česnek, mrkev. Mrkev pokrájíme na kolečka, cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno. Čerstvý rozmarýn opláchneme pod tekoucí vodou, drobné lístky otrháme a odložíme do misky.
  • 2
    V hrnci si rozpálíme olej, na něm z každé strany dozlatova orestujeme maso. Restujeme asi 4 minuty, přidáme zeleninu a společně restujeme 2-3 minuty. Poté maso ochutíme solí, pepřem, chilli, přidáme bobkový list, promícháme a přilijeme červené víno.
  • 3
    Pomalu vaříme asi 10-15 minut do doby, než se víno vyvaří na polovinu objemu. Přidáme konzervovaná rajčata, přilijeme hovězí vývar a pod poklicí maso pomalu dusíme 2,5-3 hodiny. Po této době by maso mělo být velmi měkké s hustou tmavou omáčkou.
  • 4
    Tvrdý sýr jemně nastrouháme. Asi 15-20 ninut před dovařením masa dáme vařit do většího hrnce 2 litry vody s 0,5 lžice soli. Těstoviny podle návodu na obalu uvaříme na skus (přibližně 10 minut). Uvařené těstoviny scedíme a dáme je do mísy s ragú. Přidáme rozmarýn, promícháme, dáme na talíře, posypeme sýrem a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.