Těstoviny s rajčatovou omáčkou se šunkou

75 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
21 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V silnostěnném hrnci na lžíci oleje a lžíci másla restujeme drobně krájenou cibuli. Po zhruba deseti minutách vmícháme pokrájenou šunku a opět pět minut restujeme. Poté přisypeme česnek nakrájený nadrobno, pokrájenou chilli papričku bez semen a konzervovaná rajčata. Omáčku osolíme a opepříme. Na mírném plameni vaříme zhruba čtyřicet minut, až omáčka zhoustne.
  • 2
    V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme a udržujeme v teple.
  • 3
    Když je omáčka hotová, vysypeme těstoviny na mísu, přelijeme omáčkou, přidáme lžíci másla, sekanou petrželku, strouhaný parmazán a řádně promícháme. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.