Těstoviny s rajčaty a bazalkou
65 min.
Ingredience
- 2špetkyRozmarýn čerstvý
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceOlej olivový
- 450gramůRajčata
- 1lžíceRajčatová pasta
- 12kusůBazalka
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 350gramůTěstoviny Farfalle
- 750mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
7 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do nízkého pekáče dáme česnek, část oleje, rozmarýn a rajčata - ty položíme stopkou dolů. Pokapeme zbylým olejem a pod předehřátým grilem pečeme 20 minut. Rajčata oloupeme, dužinu nasekáme a dáme do pánve.
- 2Ze stroužků česneku vymačkáme dřeň a promícháme s rajčatovou dužinou a pastou ze sušených rajčat. Čerstvé listy bazalky roztrháme na kousky a vmícháme je do omáčky. Přidáme sůl, pepř a odložíme stranou.
- 3V hrnci s osolenou vařící vodou uvaříme farfalle 10 minut, poté scedíme a necháme okapat.
- 4Rajčatovo-bazalkovou omáčku ohřejeme, farfalle rozdělíme na talíře, zalijeme omáčkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.