Těstoviny s rajčaty a bazalkou

65 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
7 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do nízkého pekáče dáme česnek, část oleje, rozmarýn a rajčata - ty položíme stopkou dolů. Pokapeme zbylým olejem a pod předehřátým grilem pečeme 20 minut. Rajčata oloupeme, dužinu nasekáme a dáme do pánve.
  • 2
    Ze stroužků česneku vymačkáme dřeň a promícháme s rajčatovou dužinou a pastou ze sušených rajčat. Čerstvé listy bazalky roztrháme na kousky a vmícháme je do omáčky. Přidáme sůl, pepř a odložíme stranou.
  • 3
    V hrnci s osolenou vařící vodou uvaříme farfalle 10 minut, poté scedíme a necháme okapat.
  • 4
    Rajčatovo-bazalkovou omáčku ohřejeme, farfalle rozdělíme na talíře, zalijeme omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.