Těstoviny s rajčaty a slaninou

50 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
25 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V 1 litru horké vody blanšírujeme rajčata, poté je osušíme, sloupneme slupku, odstraníme semínka a pokrájíme dužinu. Slaninu nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Rozpustíme v pánvi máslo, přidáme slaninu a smažíme. Přidáme pokrájenou cibuli, česnek a smažíme 7 minut. Přidáme rajčata, oregano, sůl, pepř a vaříme dalších 10 minut.
  • 3
    Lehce osolenou zbylou vodu v hrnci přivedeme k varu, přidáme těstoviny, olej a vaříme 12 minut. Poté těstoviny scedíme, necháme okapat a přemístíme na talíře.
  • 4
    Přes těstoviny přelijeme rajčatovou omáčku a slaninu, promícháme a podáváme se sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.