Těstoviny s rajčaty, cuketou a bylinkami

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
9 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velkém hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu. Nasypeme do ní těstoviny a uvaříme je podle návodu al dente. Vaříme je přibližně 9 minut. Poté je slijeme, necháme v sítu okapat a pak je dáme zpět do hrnce, pokapeme je olivovým olejem, zlehka je promícháme a pod poklicí uchováme v teple.
  • 2
    Mezitím si očistíme stroužky česneku a omytou cuketu pokrájíme na malé kostičky. Z omytých snítek bazalky a rozmarýnu otrháme lístky. Petrželku pokrájíme nadrobno a odložíme si ji zvlášť.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej, přidáme rozkrojené stroužky česneku, krátce je orestujeme, přidáme kostičky cukety a restujeme je společně s česnekem asi 2 minuty, pak česnek vyjmeme a k cuketě přidáme konzervovaná loupaná rajčata. Ochutíme je solí, cukrem, pepřem, přidáme lístky bazalky, rozmarýnu a promícháme. Jakmile se rajčata prohřejí, přimícháme těstoviny. Pánev odstavíme z plotny, do těstovin s rajčaty zamícháme sýr a pánev na 3-4 minuty zakryjeme poklicí.
  • 4
    Na talířích těstoviny posypeme petrželkou a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.