Těstoviny s rajčaty, cuketou a bylinkami
40 min.
Ingredience
- Na dochucení
- 1lžíceSýr Cottage
- 1lžícePetržel hladkolistá
- 1lžíceLučina delikátní smetanová
- Rajčata s cuketou
- 1,5lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusCuketa
- 250gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1,5lžíceBazalka
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaCukr krupice
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,25lžičkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- Vařené těstoviny
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
9 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu. Nasypeme do ní těstoviny a uvaříme je podle návodu al dente. Vaříme je přibližně 9 minut. Poté je slijeme, necháme v sítu okapat a pak je dáme zpět do hrnce, pokapeme je olivovým olejem, zlehka je promícháme a pod poklicí uchováme v teple.
- 2Mezitím si očistíme stroužky česneku a omytou cuketu pokrájíme na malé kostičky. Z omytých snítek bazalky a rozmarýnu otrháme lístky. Petrželku pokrájíme nadrobno a odložíme si ji zvlášť.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, přidáme rozkrojené stroužky česneku, krátce je orestujeme, přidáme kostičky cukety a restujeme je společně s česnekem asi 2 minuty, pak česnek vyjmeme a k cuketě přidáme konzervovaná loupaná rajčata. Ochutíme je solí, cukrem, pepřem, přidáme lístky bazalky, rozmarýnu a promícháme. Jakmile se rajčata prohřejí, přimícháme těstoviny. Pánev odstavíme z plotny, do těstovin s rajčaty zamícháme sýr a pánev na 3-4 minuty zakryjeme poklicí.
- 4Na talířích těstoviny posypeme petrželkou a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.