Těstoviny s ricottou, šafránem a špenátem
30 min.
Ingredience
- 1špetkaŠafrán
- 300gramůTěstoviny konzumní
- 330gramůŠpenát listový čerstvý
- 250gramůSýr Ricotta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstSýr Parmezán
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
13 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
2 g
Cukr
617 mg
Postup přípravy
- 1Šafrán vložíme do 60 ml teplé vody. Těstoviny připravíme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu.
- 2Zatímco se těstoviny vaří, omyjeme čerstvý špenát. Listy vložíme do hrnce pouze s tou vodou, která ulpěla na listech. Dochutíme solí a pepřem. Přisypeme nastrouhaný muškátový oříšek.
- 3Hrnec přikryjeme poklicí a dusíme na vysokém ohni 5 minut, až je špenát měkký. Hrncem během dušení několikrát zatřeseme. Poté ze špenátu vymačkáme co nejvíce vody a nakrájíme ho na kousky.
- 4Ricottu smícháme se scezenou šafránovou vodou, špenátem, přilijeme jednu naběračku vody z těstovin. Dochutíme solí a pepřem. A vše důkladně promícháme.
- 5Uvařené těstoviny slijeme. Těstoviny smícháme se směsí špenátu a ricotty. Můžeme servírovat s nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.