Těstoviny s rybou
65 min.
Ingredience
- 75mililitrůOlej olivový
- 0,5kusChilli paprička
- 1hrstPetržel - nať
- 400gramůFilé z aljašské tresky
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 175gramůTěstoviny konzumní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 600gramůParmice
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 650mililitrůVoda pitná
- 150gramůModrohlav filety
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
21 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
965 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci zahřejeme 30 ml olivového oleje. Vložíme nakrájený česnek, chilli papričku zbavenou zrníček a najemno pokrájenou. Nakonec přidáme polovinu nakrájené petržele. Smažíme při mírné teplotě 5 minut, občas zamícháme.
- 2Všechny ryby zbavíme hlavy a ocasu a nakrájíme na větší sousta, včetně kůže a kostí. Přidáme do hrnce. Rybí maso pokapeme dalšími 30 ml olivového oleje a smažíme 5 minut.
- 3Vmícháme nakládaná nakrájená rajčata, prázdnou konzervu naplníme vodou a přilijeme do hrnce. Uvedeme k bodu varu. Osolíme a opepříme, poté snížíme plamen a vaříme 10 minut, občas zamícháme.
- 4Do hrnce vložíme těstoviny, vaříme při mírné teplotě 5 minut a poté přidáme 250 ml vody a zbývající olej. Zvolna povaříme dalších 15 minut, až jsou těstoviny al dente.
- 5Je-li omáčka příliš hustá, zředíme trochou vody, ochutnáme a podle potřeby dosolíme a dopepříme. Podáváme na talířích posypané zbývající petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.