Těstoviny s uzeninou
55 min.
Ingredience
- 30mililitrůOlej olivový
- 1hrstBazalka
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2špetkyŠafrán
- 1lžíceCukr krupice
- 350gramůTěstoviny konzumní
- 75gramůSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůPárky lahůdkové - loupané
- 6stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
27 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Ve velké pánvi zahřejeme olej. Vložíme česnek, uzeniny nakrájené na malé kousky a polovinu množství lístků bazalky. Uzeniny smažíme dozlatova, často mícháme. Vyndáme a odstraníme česnek. Přimícháme nakrájená rajčata, prázdnou konzervu naplníme vodou a přilijeme do pánve. Přimícháme šafrán, cukr, lžičku soli, dle chuti opepříme. Uvedeme do varu, snížíme teplotu a povaříme 25 minut. Občas zamícháme.
- 2Mezitím připravíme těstoviny dle návodu na obalu.
- 3Omáčku ochutnáme, popřípadě dokořeníme. Přilijeme ji k uvařeným těstovinám a promícháme. Poté ještě přimícháme třetinu nastrouhaného parmezánu a zbývající bazalku. Opět promícháme a ihned podáváme posypané zbývajícím parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.