Těstoviny s žampiony a brokolicí
25 min.
Ingredience
- 1kusBrokolice
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej olivový
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 450gramůTěstoviny konzumní
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 120gramůSýr smetanový tavený 45%
- 2,5decilitrySmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
19 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brokolici opláchneme studenou vodou a rozebereme na růžičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme, opláchneme vodou, necháme je okapat a pak je pokrájíme na tenké plátky.
- 2Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit těstoviny na přibližně 5 minut. Uvařené musí být měkké, ale zároveň pevné.
- 3V jiném hrnci s vařící osolenou vodou krátce povaříme brokolici, poté ji scedíme a necháme okapat.
- 4V pánvi rozehřejeme olej a do měkka v něm opečeme česnek, do pánve přidáme plátky žampionů a brokolici, pod pokličkou vše přibližně 5 minut dusíme. Potom do pánve vmícháme sýr, přilijeme smetanu a směs přivedeme za stálého míchání těsně pod bod varu.
- 5Uvařené těstoviny scedíme, vrátíme zpět do hrnce, přidáme k nim směs z pánve, opepříme, osolíme a za občasného míchání ještě krátce prohřejeme.
- 6Těstoviny se žampiony, brokolicí a omáčkou rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.