Těstoviny se sardelovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 0,9decilitrOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 60gramůAnčovička - filety
- 450gramůŠpagety
- 60gramůPesto
- 2lžíceOregano čerstvé
- 90gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
812 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
37 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
119 mg
Cukr
205 mg
Postup přípravy
- 1Ponecháme si lžíci olivového oleje, zbytek rozehřejeme v pánvi. Přidáme rozetřený česnek a tři minuty smažíme. Zmírníme plamen, přidáme filety z ančoviček a smažíme 5 minut.
- 2Hrnec s lehce osolenou vodou přivedeme k varu, přidáme zbývající olej a špagety 10 minut vaříme.
- 3Do pánve s ančovičkami přidáme nasekané oregano, pesto, sůl a pepř.
- 4Scedíme špagety a dáme je na ohřátou mísu. Přelijeme je omáčkou Pesto s ančovičkami posypeme strouhaným parmezánem.
- 5Okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.