Těstoviny se škeblemi a mušlemi
50 min.
Ingredience
- 450gramůMušle slávky
- 450gramůŠkeble čerstvé
- 60mililitrůOlej olivový
- 1kusCibule
- 1hrstPetržel - nať
- 175mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůVývar rybí
- 1kusChilli paprička
- 350gramůTěstoviny konzumní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
692 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
20 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
598 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mušle a škeble očistíme pod tekoucí studenou vodou. Mušle, které se nezavřou, ani když s nimi silněji zaklepeme o pracovní plochu, odstraníme.
- 2Ve velkém hrnci zahřejeme polovinu množství oleje, přidáme drobně nakrájenou cibuli a smažíme na mírném ohni 5 minut, až je cibule měkká. Vložíme nadrobno pokrájený česnek, polovinu pokrájené petržele. Osolíme a opepříme. Přidáme mušle a škeble a přilijeme víno. Hrnec přikryjeme poklicí a rychle uvedeme do varu. Vaříme 5 minut, až se mušle i škeble otevřou, čas od času hrncem zatřeseme.
- 3Mušle a škeble přendáme do síta položeného přes mísu a přelijeme tekutinou, ve které se vařily. Odstraníme petržel a mušle a škeble, které se během varu neotevřely. Tekutinu, ve které se škeble vařily, nalijeme do čistého hrnce a přilijeme k ní rybí vývar. Zbývající petržel nakrájíme na drobné kousky a nasypeme ji s chilli papričkou zbavenou zrníček do vývaru. Uvedeme do varu a za mírné teploty necháme lehce probublávat. Neustále mícháme. Až se omáčka mírně vyvaří, odstavíme hrnce z plotny.
- 4Zhruba polovinu mušlí a škeblí vyloupáme, všechny vložíme do vývaru, hrnce přikryjeme poklicí a ponecháme stranou.
- 5Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.
- 6Hotové těstoviny dáme do čistého hrnce a smícháme se zbývajícím olivovým olejem. Hrnec s omáčkou zahříváme nad prudkým plamenem, aby se mušle prohřáli a s omáčkou dobře spojily.
- 7Těstoviny přelijeme omáčkou a ihned podáváme ozdobené trochou čerstvé petržele.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.