Těstoviny se směsí ančoviček, rajčat a oliv

55 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
719 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
22 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme rajčata. Oloupeme je, zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Ančovičky rovněž nakrájíme na kousky (nálev nepoužijeme). Olivy vypeckujeme a pokrájíme na plátky a česnek drobně posekáme.
  • 2
    V silnostěnném kastrole na oleji krátce osmažíme česnek, přidáme ančovičky, které vidličkou rozmačkáme. Poté vsypeme kapary bez nálevu, olivy, rajčata a směs ochutíme cayenským pepřem. Pod pokličkou dusíme zhruba dvacet minut. Občas promícháme.
  • 3
    V mezičase ve větším hrnci vaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme je a na míse necháme na teple. Hotovou omáčku nalijeme na těstoviny, opatrně promícháme, ozdobíme sekanou petrželkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.