Těstoviny se směsí ančoviček, rajčat a oliv
55 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 450gramůRajčata
- 3lžíceOlej olivový
- 10kusůAnčovičky konzervované
- 140gramůOlivy černé
- 1lžíceKapary
- 400gramůTěstoviny Linguine
- 2lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř cayenský
- 2lžičkySůl
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
719 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
22 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme rajčata. Oloupeme je, zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Ančovičky rovněž nakrájíme na kousky (nálev nepoužijeme). Olivy vypeckujeme a pokrájíme na plátky a česnek drobně posekáme.
- 2V silnostěnném kastrole na oleji krátce osmažíme česnek, přidáme ančovičky, které vidličkou rozmačkáme. Poté vsypeme kapary bez nálevu, olivy, rajčata a směs ochutíme cayenským pepřem. Pod pokličkou dusíme zhruba dvacet minut. Občas promícháme.
- 3V mezičase ve větším hrnci vaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme je a na míse necháme na teple. Hotovou omáčku nalijeme na těstoviny, opatrně promícháme, ozdobíme sekanou petrželkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.