Těstoviny se špenátovou náplní

80 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
20 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
3 g
Cukr
441 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny: Italské těstoviny Lumache uvaříme ve vroucí osolené vodě do poloměkka. Scedíme je, propláchneme pod studenou vodou a necháme je okapat.
  • 2
    Rajčatová zálivka: Česnek utřeme, konzervovaná rajčata nakrájíme nadrobno. Pokrájená rajčata smícháme s utřeným česnekem a se 2 lžícemi olivového oleje. Rajčatovou zálivku důkladně promícháme.
  • 3
    Špenátová náplň: Špenát necháme rozmrazit. V mléce rozmícháme strouhanku a 3 lžíce olivového oleje. Aby byla směs rozmíchána opravdu důkladně, můžeme použít mixér. Dále do náplně přimícháme rozmrazený špenát a sýr Ricottu, náplň ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Náplň důkladně promícháme.
  • 4
    Postup: Rajčatovou zálivku vlijeme do zapékací nádoby, vařené
  • 5
    a okapané těstoviny naplníme špenátovou náplní a naplněné těstoviny urovnáme na rajčatovou zálivku do zapékací nádoby.
  • 6
    Plněné těstoviny pak pečeme přikryté pokličkou asi 20 minut v předehřáté troubě. Tento pokrm servírujeme horký, ihned po upečení, jako hlavní chod.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.