Těstoviny se špenátovou náplní
80 min.
Ingredience
- Rajčatová zálivka
- 2lžíceOlej olivový
- 40gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý celý
- Špenátová náplň
- 1špetkaSůl
- 2lžíceOlej olivový
- 300gramůŠpenát mražený
- 60gramůStrouhanka z pšeničného pečiva
- 250gramůSýr Ricotta
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 125mililitrůMléko polotučné
- Těstoviny
- 400gramůTěstoviny Lumache
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
20 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
3 g
Cukr
441 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny: Italské těstoviny Lumache uvaříme ve vroucí osolené vodě do poloměkka. Scedíme je, propláchneme pod studenou vodou a necháme je okapat.
- 2Rajčatová zálivka: Česnek utřeme, konzervovaná rajčata nakrájíme nadrobno. Pokrájená rajčata smícháme s utřeným česnekem a se 2 lžícemi olivového oleje. Rajčatovou zálivku důkladně promícháme.
- 3Špenátová náplň: Špenát necháme rozmrazit. V mléce rozmícháme strouhanku a 3 lžíce olivového oleje. Aby byla směs rozmíchána opravdu důkladně, můžeme použít mixér. Dále do náplně přimícháme rozmrazený špenát a sýr Ricottu, náplň ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Náplň důkladně promícháme.
- 4Postup: Rajčatovou zálivku vlijeme do zapékací nádoby, vařené
- 5a okapané těstoviny naplníme špenátovou náplní a naplněné těstoviny urovnáme na rajčatovou zálivku do zapékací nádoby.
- 6Plněné těstoviny pak pečeme přikryté pokličkou asi 20 minut v předehřáté troubě. Tento pokrm servírujeme horký, ihned po upečení, jako hlavní chod.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.