Těstoviny se zeleninou ve smetanové omáčce
75 min.
Ingredience
- 220gramůTěstoviny Fusilli
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceSýr Parmezán
- 1kusBrokolice
- 2kusyCuketa
- 220gramůChřest bílý
- 120gramůHrášek mražený
- 25gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceVývar zeleninový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 120gramůHrášek
- 5lžicSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
11 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
9 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme je, vrátíme zpět do hrnce a udržujeme v teple.
- 2Cukety pokrájené na plátky, cukrový hrášek, chřest a brokolici uvaříme v páře, až změknou. Rychle je zchladíme ve studené vodě, scedíme, necháme okapat a odložíme. Ve vroucí osolené vodě vaříme mražený hrášek. Po třech minutách jej zchladíme ve studené vodě, scedíme, necháme okapat a také odložíme.
- 3V hrnci zahřejeme zeleninový vývar s máslem na mírnějším plameni. Kromě chřestu do vývaru přidáme všechnu odloženou zeleninu a velmi opatrně ji promícháme dřevěnými vařečkami. Poté vmícháme smetanu, okořeníme pepřem, strouhaným muškátovým oříškem a solí podle chuti.
- 4Do mísy vsypeme těstoviny, vmícháme do nich posekanou petrželovou nať, vlijeme omáčku se zeleninou, ozdobíme strouhaným parmezánem, poklademe chřestem a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.