Těstoviny se zeleninou ve smetanové omáčce

75 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
11 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
9 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velkém hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme je, vrátíme zpět do hrnce a udržujeme v teple.
  • 2
    Cukety pokrájené na plátky, cukrový hrášek, chřest a brokolici uvaříme v páře, až změknou. Rychle je zchladíme ve studené vodě, scedíme, necháme okapat a odložíme. Ve vroucí osolené vodě vaříme mražený hrášek. Po třech minutách jej zchladíme ve studené vodě, scedíme, necháme okapat a také odložíme.
  • 3
    V hrnci zahřejeme zeleninový vývar s máslem na mírnějším plameni. Kromě chřestu do vývaru přidáme všechnu odloženou zeleninu a velmi opatrně ji promícháme dřevěnými vařečkami. Poté vmícháme smetanu, okořeníme pepřem, strouhaným muškátovým oříškem a solí podle chuti.
  • 4
    Do mísy vsypeme těstoviny, vmícháme do nich posekanou petrželovou nať, vlijeme omáčku se zeleninou, ozdobíme strouhaným parmezánem, poklademe chřestem a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.