Těstoviny se zeleninou zelenou
35 min.
Ingredience
- 225gramůTěstoviny konzumní
- 2lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1kusBrokolice
- 2kusyCuketa
- 125gramůFazolové lusky zelené
- 125gramůHrášek mražený
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 5lžicSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1,5lžičkySůl
- 1lžíceOlej rostlinný
- 225gramůChřest zelený
- 3litryVoda pitná
- 0,5litrVývar zeleninový
- 50gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
21 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny vaříme v hrnci s osolenou vařící vodou a lžící oleje cca 10 minut. Poté scedíme, necháme okapat a dáme zpět do prázdného hrnce, přikryjeme pokličkou.
- 2V dalším hrnci s osolenou vařící vodou spaříme rozdělenou brokolici, cuketu, zelené fazolky, chřest. Jakmile začnou měknout, sundáme z plamene a ponoříme do studené vody. Necháme okapat a dáme stranou.
- 3Hrášek povaříme ve vroucí osolené vodě 3 minuty, poté necháme okapat a propláchneme ve studené vodě.
- 4Do pánve dáme máslo, přidáme zeleninový vývar a vaříme, přidáme všechnu zeleninu a promícháme, jemně, aby se zelenina nepolámala. Vmícháme smetanu, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku.
- 5Těstoviny vsypeme na mísu a vmícháme petrželku. Přelijeme omáčkou a posypeme strouhaným parmezánem. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.