Těstoviny v tofu omáčce
35 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny bezvaječné
- 4litryVoda pitná
- 150gramůTofu uzené
- 100gramůSýr sójový - Tofu
- 1kusCibule
- 5lžicOlej rostlinný
- 1lžíceCitronová šťáva
- 100gramůSójové mléko sušené
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
167 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě a slijeme.
- 2Na oleji osmahneme oloupanou, na proužky nakrájenou cibuli. Osolíme, opepříme a přidáme na kostičky nakrájené uzené i bílé tofu. Po chvíli smažení zalijeme sušeným sójovým mlékem rozmixovaným s 200ml vlažné vody. Přilijeme citronovou šťávu a za občasného míchání povaříme asi 15 minut.
- 3Před koncem vaření můžeme přidat prolisovaný stroužek česneku.
- 4Podáváme s uvařenými těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.