Těstoviny zapečené s lilky a rajčaty

520 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
29 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava: Plech na pečení vytřeme 2 lžícemi olivového oleje, troubu připravíme k předehřátí na 200 °C.
  • 2
    Postup: V 1 litru vroucí osolené vody uvaříme těstoviny. Vařené těstoviny scedíme a odložíme na teplé místo. Sterilovaná rajčata scedíme a necháme okapat, cibuli nasekáme nadrobno, česnek utřeme, parmezán nastrouháme a vmícháme do něj strouhanku. Lilky důkladně očistíme pod tekoucí vodou kartáčkem, podélně je rozpůlíme a opatrně z nich vydlabeme dužinu. Vydlabané půlky lilků vytřeme 4 lžícemi olivového oleje a dužinu z lilků nakrájíme nadrobno.
  • 3
    V pánvi na lžíci olivového oleje orestujeme cibuli dozlatova. K orestované cibuli přidáme utřený česnek, nakrájenou dužinu z lilků a nakonec kousky konzervovaných rajčat.
  • 4
    Směs ochutíme oreganem, solí a pepřem a mícháme v pánvi na mírném ohni do zhoustnutí. Hustou zeleninovou směs smícháme s okapanými těstovinami a polovinu této směsi rozdělíme do vydlabaných, olejem vytřených půlek lilků. Na těstoviny se zeleninou rozložíme tenké plátky mozzarelly a na mozzarellu rozdělíme zbytek zeleninové směsi s těstovinami. Na závěr na naplněné lilky rozdělíme strouhaný parmezán se strouhankou. Takto naplněné poloviny lilků dáme na pečící plech, vytřený olejem a pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut do té doby, než těstovinová náplň ztuhne a zezlátne.
  • 5
    Servírování: Takto zapečené lilky servírujeme horké, jako hlavní jídlo s listovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.