Těstoviny zapečené s masem a houbami
180 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 60gramůAnglická slanina
- 120gramůHouby čerstvé
- 450gramůVepřové maso mleté
- 125mililitrůVíno bílé
- 4lžíceRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2lžičkyŠalvěj čerstvá
- 1špetkaPepř černý mletý
- 220gramůTěstoviny Rigatoni
- 300mililitrůBešamel
- 140gramůMozzarella
- 4lžíceSýr Parmezán
- 1stroužekČesnek
- 2kusyMrkev kořen
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
941 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
55 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V hlubokém rendlíku na oleji restujeme drobně nakrájenou cibuli s česnekem a mrkví. Zhruba po pěti minutách přidáme pokrájenou slaninu a pět minut smažíme. Poté vsypeme nakrájené houby a po dvou minutách vložíme mleté maso a dobře mícháme, aby nebyly v mase hrudky. Do orestovaného masa vlijeme víno, čtyři lžíce propasírovaných konzervovaných rajčat, pokrájená rajčata i s nálevem a nasekanou šalvěj. Směs opepříme, osolíme a na mírném plameni necháme za občasného míchání zhruba půl hodiny probublávat.
- 2V mezičase v osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, scedíme a odložíme.
- 3Rovněž si připravíme bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 300 ml mléka, 1 bobkový list, plátek cibule, 6 ks pepře, špetku muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po deseti minutách zahřívání omáčku přecedíme. V jiném rendlíku restujeme na másle mouku, až zezlátne. Poté opatrně vmícháme mléčnou směs a vaříme, až směs zhoustne a je hladká. Omáčku osolíme a opepříme.
- 4Do vymazané zapékací mísy vlijeme masovou směs. Do těstovin vmícháme v bešamelu rozmíchanou mozarellu, kterou jsme nakrájeli na kostičky a polovinu nastrouhaného parmezánu. Těstovinovou směs naklademe na maso v míse, zasypeme druhou polovinou strouhaného parmezánu a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi půl hodiny, dokud směs nezezlátne. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.