Těstoviny zapečené s pórkem, sýrem a rajčaty
60 min.
Ingredience
- 150gramůSýr Parmezán
- 4lžíceStrouhanka
- 1hrstBazalka
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusPórek
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2kusyŠalotka
- 150gramůSýr Čedar
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
30 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Pórek očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Sýry čedar i parmezán nastrouháme najemno. Bazalku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Šalotky nakrájíme na malé kousky. Rajčata nakrájíme na menší kousky.
- 2Do většího hrnce s dostatečným množstvím osolené vařící vody dáme vařit těstoviny. Uvařené těstoviny slijeme a necháme okapat.
- 3V nízkém hrnci rozehřejeme olej a krátce v něm osmahneme za stálého míchání nakrájenou šalotku a prolisovaný česnek. Pak přidáme nakrájená rajčata a polovinu množství bazalky, opepříme, osolíme a necháme za občasného míchání 10 minut vařit.
- 4V jedné misce smícháme nastrouhaný čedar a parmezán, v druhé strouhanku se zbylou bazalkou.
- 5Zapékací mísu vytřeme máslem, na dno rozprostřeme třetinu rajčatové omáčky, na ni dáme třetinu uvařených těstovin, pak třetinu smíchaných nastrouhaných sýrů a vše opepříme a osolíme. Jednotlivé vrstvy pak ještě dvakrát zopakujeme, nahoře budou sýry. Ty posypeme směsí strouhanky a bazalky, navrch položíme plátky másla.
- 6Zapékací mísu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 190 stupňů a vše necháme zapékat přibližně 25 minut, dokud se sýry neroztaví. Zapečené těstoviny rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.