Těstoviny zapékané s ančovičkami a rajčaty

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
792 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
39 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralá rajčata zalitá vroucí vodou po 30 vteřinách sloupneme, zbavíme semen a nakrájíme na kostky. Smícháme nastrouhanou mozzarellu, parmEzán, vyzrálý čedar, sušené oregano a 2 lžíce extra panenského olivového oleje a okořeníme.
  • 2
    Troubu rozehřejeme na 200°C. Neslané máslo a 2 lžíce extra panenského olivového oleje rozehřejeme v pánvi, přisypeme jemně nasekanou malou cibulku a 5-7 minut smažíme, přidáme jemně nasekaný česnek a samžíme ještě 1 minutu. Potom přidáme nakrájená rajčata, osolíme a vaříme 5 minut doměkka.
  • 3
    Přivedeme do varu velké množství osolené vody a vaříme těstoviny penne al dente (ne zcela doměkka, ale už ne tvrdé). Uvařené těstoviny slijeme, přidáme rajčatovou směs. Zapékací hlubokou misku vymažeme zbylým extra panenským olivovým olejem, posypeme 2-3 lžícemi sýrové směsi a 2 filety z ančoviček okapanými a nasekanými na kousky. Poté rozprostřeme těstoviny, přidáme zbylé 2 filety z ančoviček, polijeme sýrovou směsí a v troubě předehřáté na 200°C pečeme 15-20 minut dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.