Těstoviny zapékané s ančovičkami a rajčaty
55 min.
Ingredience
- 250gramůRajčata
- 250gramůMozzarella
- 4lžíceSýr Parmezán
- 50gramůSýr Čedar
- 2lžíceOregano sušené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 350gramůTěstoviny penne
- 4kusyAnčovičky konzervované
- 5lžicOlej olivový extra panenský
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
792 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
39 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Zralá rajčata zalitá vroucí vodou po 30 vteřinách sloupneme, zbavíme semen a nakrájíme na kostky. Smícháme nastrouhanou mozzarellu, parmEzán, vyzrálý čedar, sušené oregano a 2 lžíce extra panenského olivového oleje a okořeníme.
- 2Troubu rozehřejeme na 200°C. Neslané máslo a 2 lžíce extra panenského olivového oleje rozehřejeme v pánvi, přisypeme jemně nasekanou malou cibulku a 5-7 minut smažíme, přidáme jemně nasekaný česnek a samžíme ještě 1 minutu. Potom přidáme nakrájená rajčata, osolíme a vaříme 5 minut doměkka.
- 3Přivedeme do varu velké množství osolené vody a vaříme těstoviny penne al dente (ne zcela doměkka, ale už ne tvrdé). Uvařené těstoviny slijeme, přidáme rajčatovou směs. Zapékací hlubokou misku vymažeme zbylým extra panenským olivovým olejem, posypeme 2-3 lžícemi sýrové směsi a 2 filety z ančoviček okapanými a nasekanými na kousky. Poté rozprostřeme těstoviny, přidáme zbylé 2 filety z ančoviček, polijeme sýrovou směsí a v troubě předehřáté na 200°C pečeme 15-20 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.