Thajská kachní směs s brokolicí a praženým sezamem
40 min.
Ingredience
- 250gramůKachna divoká
- 1lžíceOlej sezamový
- 1lžíceOlej rostlinný
- 4stroužkyČesnek
- 1lžíceOmáčka sójová
- 120mililitrůVoda pitná
- 1lžíceSezam - semena
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 300gramůBrokolice
- 1lžíceOmáčka rybí
- 0,5lžičkaChilli papričky - vločky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
8 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
126 mg
Postup přípravy
- 1Kachní maso vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Ve woku rozehřejeme sezamový a rostlinný olej a dozlatova na něm osmahneme na plátky nakrájený česnek. Přidáme maso a za stálého míchání cca 2 minuty restujeme do světle hnědé barvy.
- 2Poté vmícháme chilli vločky, rybí i sójovou omáčku, vodu, růžičky brokolice bez košťálu a dusíme, až je maso měkké.
- 3Směs rozdělíme na předehřáté talíře, posypeme praženými sezamovými semínky, dozdobíme koriandrem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.