Thajská zelenina
40 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 100gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 125gramůZelí čínské
- 125gramůBrokolice
- 500mililitrůOcet rýžový
- 2lžíceCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 75mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 2lžíceSezam - semena
- 3kusyMrkev kořen
- 5stroužkůČesnek
- 125gramůKvěták
- 6kusůChilli paprička
- 0,5kusOkurka salátová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
22 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
8 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Kukuřici necháme okapat na sítě.
- 2Svaříme ocet s 500ml vody, cukrem a špetkou soli. Poté v této tekutině zeleninu postupně odděleně předvaříme a vývar si uchováme.
- 3Cibuli a česnek nakrájíme nahrubo a v hmoždíři společně s chilli papričkami utlučeme na jemnou pastu. Tu orestujeme cca 3min v rozehřátém woku. Poté přidáme zeleninu a vývar a na mírném ohni krátce cca 2min podusíme.
- 4Zeleninu rozdělíme na talíře, posypeme sezamovými semínky opraženými na suché pánvi a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.