Thajské rybí kari

40 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
13 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na hluboké pánvi nebo ve woku rozehřejeme olej, přidáme česnek a na středně silném ohni dozlatova opečeme. Přidáme zelenou kari pastu, kterou připravíme rozmixováním všech surovin a přidáním trochy vody dle potřeby nebo můžeme kari pastu koupit již hotovou. Vše krátce opečeme, přidáme lilek a za stálého míchání opékáme, dokud nezměkne, asi 4-5 minut. Přidáme kokosové mléko, přivedeme k varu a mícháme, dokud mléko nezhoustne a mírně se nesrazí. Vmícháme thajskou rybí omáčku a cukr.
  • 2
    Na pánev nebo do woku přidáme rybu, kterou jsme si nakrájeli na kousky, rybí vývar a za občasného míchání ještě pokrm dusíme 3-4 minuty, než začne rybí maso měknout. Přidáme nakrájený list makrutu (mauricijská papeda), bazalku a povaříme ještě minutu.
  • 3
    Rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkou čerstvého kopru a servírujeme s vařenou rýží nebo s tenkými nudlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.