Thajské rybí kari
40 min.
Ingredience
- Zelená kari pasta
- 2lžičkyCitronela
- 1kusŠalotka
- 1stroužekČesnek
- 5kusůChilli paprička
- 2kusyKoriandr celý
- 1lžičkaGarnátová pasta
- 1kusKafirové listy
- 1lžičkaZázvor celý
- 0,25lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 230gramůTreska aljašská
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1kusLilek
- 125mililitrůMléko kokosové
- 2lžíceOmáčka rybí
- 1lžičkaCukr krupice
- 125mililitrůVývar rybí
- 1kusKafirové listy
- 4hrnkyRýže dušená
- 15kusůBazalka
- 1kusKopr čerstvý
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
13 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na hluboké pánvi nebo ve woku rozehřejeme olej, přidáme česnek a na středně silném ohni dozlatova opečeme. Přidáme zelenou kari pastu, kterou připravíme rozmixováním všech surovin a přidáním trochy vody dle potřeby nebo můžeme kari pastu koupit již hotovou. Vše krátce opečeme, přidáme lilek a za stálého míchání opékáme, dokud nezměkne, asi 4-5 minut. Přidáme kokosové mléko, přivedeme k varu a mícháme, dokud mléko nezhoustne a mírně se nesrazí. Vmícháme thajskou rybí omáčku a cukr.
- 2Na pánev nebo do woku přidáme rybu, kterou jsme si nakrájeli na kousky, rybí vývar a za občasného míchání ještě pokrm dusíme 3-4 minuty, než začne rybí maso měknout. Přidáme nakrájený list makrutu (mauricijská papeda), bazalku a povaříme ještě minutu.
- 3Rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkou čerstvého kopru a servírujeme s vařenou rýží nebo s tenkými nudlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.