Thajský salát s plody moře
50 min.
Ingredience
- Zálivka
- 1kusChilli paprička
- 1lžičkaZázvor celý
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžíceLimetková šťáva
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1lžičkaOmáčka sojová světlá
- 5lžicOlej slunečnicový
- 1špetkaSůl
- 2lžičkyOlej sezamový
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 8kusůKrevety tygří - loupané
- 350gramůOlihně
- 120gramůZelí čínské
- 450gramůMušle slávky
- 120gramůSójové výhonky
- 0,5kusCibule
- 0,5kusPaprika červená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
16 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci s malým množstvím vody vaříme pod pokličkou 3-4 minuty vydrhnuté a byssových vláken zbavené slávky. Občas hrncem potřeseme a slávky, které se neotevřou ani po 4 minutách, vyhodíme. Slávky necháme vychladnout a v tekutině, ve které se vařily, povaříme 5 minut na mírném ohni velké krevety, přidáme olihně, vaříme další 2 minuty, plody moře vyjmeme děrovanou naběračkou, ponoříme je do studené vody, necháme je okapat a tekutinu, ve které se vařily, uschováme.
- 2Uvařené krevety, olihně, velké krevety a vyloupané slávky dáme do mísy, mísu přikryjeme a na hodinu uložíme do ledničky.
- 3Suroviny na přípravu zálivky, kromě slunečnicového a sezamového oleje, rozmixujeme na hladkou pastu, přidáme oba oleje, tekutinu, ve které se vařily plody moře, 4 lžíce studené vody, sůl, pepř a ještě chvíli mixujeme.
- 4Chvilku před servírováním smícháme v míse červenou papriku, cibuli, čínské zelí, sójové výhonky, ochutíme 2-3 lžícemi zálivky, upravíme na velký talíř a zbývající zálivku smícháme s plody moře a přidáme k zelenině. Řádně promícháme a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.