Thajský salát s plody moře

50 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
16 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velkém hrnci s malým množstvím vody vaříme pod pokličkou 3-4 minuty vydrhnuté a byssových vláken zbavené slávky. Občas hrncem potřeseme a slávky, které se neotevřou ani po 4 minutách, vyhodíme. Slávky necháme vychladnout a v tekutině, ve které se vařily, povaříme 5 minut na mírném ohni velké krevety, přidáme olihně, vaříme další 2 minuty, plody moře vyjmeme děrovanou naběračkou, ponoříme je do studené vody, necháme je okapat a tekutinu, ve které se vařily, uschováme.
  • 2
    Uvařené krevety, olihně, velké krevety a vyloupané slávky dáme do mísy, mísu přikryjeme a na hodinu uložíme do ledničky.
  • 3
    Suroviny na přípravu zálivky, kromě slunečnicového a sezamového oleje, rozmixujeme na hladkou pastu, přidáme oba oleje, tekutinu, ve které se vařily plody moře, 4 lžíce studené vody, sůl, pepř a ještě chvíli mixujeme.
  • 4
    Chvilku před servírováním smícháme v míse červenou papriku, cibuli, čínské zelí, sójové výhonky, ochutíme 2-3 lžícemi zálivky, upravíme na velký talíř a zbývající zálivku smícháme s plody moře a přidáme k zelenině. Řádně promícháme a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.