Tlačenka
80 min.
Ingredience
- 2kilogramyVepřové koleno
- 500gramůVepřová plec
- 2kusyVepřové nožičky
- 2litryVoda pitná
- 1kusCibule
- 1lžíceSůl
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 5stroužkůČesnek
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3kusyBobkový list
- 3kusyNové koření celé
- 1,5lžičkyMajoránka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1456 kcal
Bílkoviny
112 g
Tuky
109 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
440 mg
Cukr
569 mg
Postup přípravy
- 1Budeme potřebovat 2 nohavice na tlačenku.
- 2Všechno maso očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme s 0,5 lžičkou soli.
- 3Do hrnce vložíme plecko, zalijeme 0,5 l vody a vaříme doměkka. Poté necháme ve vývaru vychladnout.
- 4Koleno a nožičky vložíme do tlakového hrnce, přilijeme 1,5 l vody, přidáme koření, vyjma majoránky a sůl a zhruba 40 minut vaříme. Poté zkusíme, zda je maso měkké a necháme ve vývaru zchladnout.
- 5Kůži z kolene a nožiček umeleme najemno. Maso z kolene obereme a nakrájíme na 2 cm kostičky spolu s uvařeným pleckem.
- 6Umleté kůže, pokrájené maso, utřený česnek, cibuli, majoránku a ocet vložíme do hrnce, zalijeme přecezeným vývarem z nožiček a vaříme, až je vývar zredukovaný. Poté plníme do nohavic na tlačenku, pevně povážeme a dáme vychladit.
- 7Tlačenky během chlazení průběžně otáčíme, aby maso nekleslo k jedné straně.
- 8Druhý den můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.