Tlačenka

80 min.
Evropa
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1456 kcal
Bílkoviny
112 g
Tuky
109 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
440 mg
Cukr
569 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Budeme potřebovat 2 nohavice na tlačenku.
  • 2
    Všechno maso očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme s 0,5 lžičkou soli.
  • 3
    Do hrnce vložíme plecko, zalijeme 0,5 l vody a vaříme doměkka. Poté necháme ve vývaru vychladnout.
  • 4
    Koleno a nožičky vložíme do tlakového hrnce, přilijeme 1,5 l vody, přidáme koření, vyjma majoránky a sůl a zhruba 40 minut vaříme. Poté zkusíme, zda je maso měkké a necháme ve vývaru zchladnout.
  • 5
    Kůži z kolene a nožiček umeleme najemno. Maso z kolene obereme a nakrájíme na 2 cm kostičky spolu s uvařeným pleckem.
  • 6
    Umleté kůže, pokrájené maso, utřený česnek, cibuli, majoránku a ocet vložíme do hrnce, zalijeme přecezeným vývarem z nožiček a vaříme, až je vývar zredukovaný. Poté plníme do nohavic na tlačenku, pevně povážeme a dáme vychladit.
  • 7
    Tlačenky během chlazení průběžně otáčíme, aby maso nekleslo k jedné straně.
  • 8
    Druhý den můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.